TEST

RC-drift auto kulkee lujaa ja liukuu kaarteessa

Radio-ohjattavat autot kiinnostavat laajaa harrastelijakuntaa. Suomessa on satoja eri RC-kerhoja. RC driftingillä tarkoitetaan RC-harratelijoiden alakategoriaa, jossa kilpaillaan RC autoilla nopeudesta ja auton liukuvuudesta kaarteessa. Drifting sai rallimuotona alkunsa Japanissa. Driftingin tarkoituksena on ajaa ovaalinmuotoista rataa siten, että kaarteissakin ajetaan mahdollisimman lujaa. Tämä aiheuttaa sen, että auto ikään kuin liukuu. RC drifting -ralleja järjestetään jatkuvasti ympäri Suomea. Driftingissä erikoisuutena on myös se, että kilpailun voittaja ei välttämättä ole se joka ajaa radan loppuun ensimmäisenä vaan myös tyyli ratkaisee.

RC drifting autokisat ovat keränneet paljon suosiota viime vuosina. Esimerkiksi Helsingin messukeskuksessa Xtreme Car Showssa järjestetään monesti drifting kilpailuja, joihin kuka tahansa alanharrastelija voi osallistua. Nämä kilpailut voivat useasti olla ilmaisia ja ilmoittautuminen onnistuu helposti netissä. Drifting kilpailujen säännöt vaihtelevat jonkin verran, mutta monesti sääntöihin kuuluu, että autoissa ei saa olla vilkkuvia valoja, koska vilkkuvat valot voivat häiritä muita kilpailijoita. Toinen sääntö on, että savukoneita ei saa käyttää, jollei siitä ole sovittu muiden kilpailijoiden kanssa. Savukoneenkäyttö tuo ralleihin näyttävyyttä. Tästä syystä monet haluavat käyttää niitä kisoissa. Kilpailujen sääntökirjassa sanotaan myös, että RC drift autojen renkaat täytyy olla tietyn malliset. Monesti esimerkiksi Tamiya Super Driftech ja Hpi T-Drift renkaiden eri mallit ja kuviot ovat hyväksyttäviä.

RC Finn-drift on suosittu drifting alan kerho, jonka sivusto löytyy osoitteesta www.finn-drift.com/rc-drifting. Tämä kerho kuuluu Finn-drift yrityksen alaisuuteen. Finn-drift yrityksenä järjestää kaikille halukkaille drifting kyydityksiä eli kellä tahansa on tämän yrityksen kautta mahdollisuus päästä oikean drifting ralliauton kyytiin. Finn-driftin sivuilta löydät runsaasti lisätietoa driftingistä. Finn-driftin RC-kerho järjestää paljon erilaisia tapahtumia, joihin se kannustaa myös aloittelevia harrastelijoita rohkeasti mukaan. Sivulta löytyy myös linkki RC drifting foorumille, jossa voit keskustella harrastukseen liittyvistä asioista. Finn-driftin RC-kerho on vain yksi esimerkki monista kyseisen alan kerhoista. Suomessa on satoja klubeja, joihin voit liittyä, jos drifting kiinnostaa. Kannattaa siis tutustua oman paikkakunnan RC-kerhoihin internetissä.

RC drift autot saat tilattua helposti netistä

RC drift autot ovat erikoisuuksia. Niitä ei saa mistä vain lelukaupasta, vaan kyseiset autot on alanharrastelijoille tarkoitettuja nopeasti kulkevia kauko-ohjattavia autoja. Mikäli olet kiinnostunut näistä autoista, löydät niitä RC-harrastelijoille tarkoitetuista erikoisliikkeistä. Netistä löytyy muutamiakin RC-alan liikkeitä, jotka myyvät näitä autoja hyvään hintaan. Kannattaa siis mennä tutustumaan pikimmiten tarjontaan. RC drift autojen tulee kulkea todella lujaa ja kääntyä helposti mutkassa. Tämä ominaisuus erottaakin RC drift autot normaaleista radio-ohjattavista autoista.

Nettikauppoja, jotka myyvät valikoimissaan RC drift autoja, ovat esimerkiksi EuroRC.com, Hobbyfactory.fi, Roboshop.com sekä Superkauppa.fi. Muitakin kauppoja toki löytyy. Kannattaa verrata kauppojen tarjontaa ja hintatasoa, näin saat tilattua RC drift autot hyvään hintaan. Automalleja on toki monissa eri hintaluokissa. Alan edistyneemmille harrastelijoille tarkoitetut autot voivat maksaa monta sataa euroa, kun taas aloittelija saa varmasti ihan kivan auton jo satasen pintaan. On hyvä lukea myös alasta tietävien kommentteja ja arvosteluja eri automerkeistä. Netistä löytyy runsaasti tietoa. Eri RC-foorumit ovat hyviä paikkoja verkostoitua ja saada vastauksia askarruttaviin kysymyksiin. Näiltä sivuilta löytyy myös paljon vinkkejä siihen, mistä RC drift autot ja niiden varaosat kannattaa ostaa.

RC-drift autohin voit tutustua tarkemmin esim Euro-RC:llä!